انتقاد آیت‌الله هاشمی از صدا و سیما
روز سه‌شنبه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیداری که با جمعی از نخبگان استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری این شهر داشت، صداوسیما را «جعبه سانسور» خواند و گفت: «مردم دیگر تحت تاثیر صداوسیما و جعبه‌ای که مطالب را با سانسور به مردم تحویل می‌دهد، نیستند؛ مردم ایران امروز آگاه شده‌اند و عقل خود را دست جعبه‌ای که سانسور می‌کند، نمی‌دهند.»

شعارهای خودجوش «مرگ بر آمریکا» از سوی عده‌ای که شاهدان تعدادشان را «اندک» توصیف کرده‌اند، دوشنبه‌شب جلسه سخنرانی رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام در مسجد جامع کرمانشاه را با اخلال مواجه کرد.

 

گزارش‌های رسیده از کرمانشاه حاکی از آن است که این افراد که نزدیک به 15نفر بوده‌اند با شعار‌های حامیان هاشمی مواجه شدند و صدایشان در لابه‌لای شعارهایی همچون «سلام بر خاتمی درود بر هاشمی» گم شد.

 

در این گزارش‌ها آمده هاشمی نهایتا بخش سوم صحبت‌هایش را ادامه داد و پس از 10دقیقه به پایان برد. با وجود این حاشیه‌سازی سفر رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام به کرمانشاه ادامه یافت. 

 

روز سه‌شنبه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیداری که با جمعی از نخبگان استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری این شهر داشت، صداوسیما را «جعبه سانسور» خواند و گفت: «مردم دیگر تحت تاثیر صداوسیما و جعبه‌ای که مطالب را با سانسور به مردم تحویل می‌دهد، نیستند؛ مردم ایران امروز آگاه شده‌اند و عقل خود را دست جعبه‌ای که سانسور می‌کند، نمی‌دهند.»

 

هاشمی افزود: «امروز مردم ایران آگاه‌ترین مردم جهان هستند و این آگاهی ناشی از تبار نیروهای ناب اسلامی است.» رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام عنوان کرد: «آگاهی چیزی نیست که بتوان به‌زور آن را پس گرفت؛ اگر آن را اسیر کنند، طبیعتا بیشتر می‌شود و اگر آزاد گذاشته شود که خودبه‌خود این آگاهی در بین مردم رواج پیدا می‌کند. با تعصب و لجاجت و دروغگویی نمی‌توان جلو آگاهی ملت را گرفت؛ هیچ لجوج دروغگویی در دنیای امروز پیروز نمی‌شود.

 

ممکن است بتوان با زور و تهدید مردم را آرام نگه داشت اما این خلاف فطرت انسان است؛ این آرامش ساختگی همیشه یکنواخت نیست و جزر و مد دارد.» هاشمی در ادامه افزود: «دانشگاه‌ها باید از قید و بند امنیتی و دانشجویان اخراجی و ستاره‌دار و امثالهم رها شوند و به محیطی آزاد برای کسب علم و دانش و آگاهی تبدیل گردند.»

 

گفتنی است برنامه خبری 20:30 در چند روز گذشته آیت‌الله هاشمی را در بخش‌های مختلف خبری روی آنتن برد و با تحریف صحبت‌های قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره)، هاشمی را به بیان سخنان خلاف واقعیت و تحریف نظرات بنیانگذار جمهوری اسلامی متهم کرد. این برنامه خبری از شبکه دو سیما پخش ‌شد. 

 

همچنین آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در حوزه علمیه امام‌خمینی(ره) در دیدار با علما، فضلا، روحانیون و طلاب شیعه و سنی استان کرمانشاه گفت: «در تمام مراحل، روحانیت شیعه و سنی برای تبیین احکام اسلام واقعی نقش اساسی داشتند.» رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران گفت: «فقط در دولت گذشته عده‌ای با سیاست‌های غلط که باعث زحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود، تلاش می‌کردند مردم نسبت به روحانیت بدبین شوند؛

 

ولی به‌رغم این تلاش‌های منفی، در انتخابات اخیر شاهد رویکرد مثبت مردم نسبت به روحانیت بودیم.» عضو مجلس خبرگان رهبری وظیفه روحانیت را در شرایط کنونی خطیر خواند و گفت: «باید از اختلافاتی که به‌تدریج در جامعه به راه افتاد؛ پرهیز کرد و طلبه‌ها نباید دین و ارزش حوزه‌های علمیه را در خدمت منافع جناح‌ها قرار دهند.» وی تاکید کرد: «طلبه راستین تهمت نمی‌زند و دروغ نمی‌گوید، چون نماد اسلام و تشیع است.»

 

آیت‌الله هاشمی دوشنبه همین هفته به کرمانشاه سفر کرد و شامگاه سه‌شنبه به تهران بازگشت. در این سفر به جز شب نخست در روزهای بعدی تمام سخنرانی‌ها بدون حاشیه برگزار شد. به‌نظر می‌رسد شعارهای «مرگ بر آمریکا»ی افراد خودسر با هدف به‌هم‌زدن جلسه سخنرانی هاشمی به‌نوعی اعتراض به بخشی از خاطرات آیت‌الله است که در آن به دستور امام(ره) برای حذف شعار «مرگ بر آمریکا» از رسانه‌های دولتی اشاره شده بود؛ اعتراض‌هایی که البته همچنان ادامه دارد. لازم به ذکر است قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در مصاحبه‌ای با سایت جماران این موضوع را تایید کرد.


این حوادث شاید بی‌ارتباط با سیاست‌های جدید دولت تدبیر و امید نباشد. چراکه به‌تازگی با روی کارآمدن حسن روحانی و رویکرد تازه دیپلماسی ایران صحبت‌ها درباره برقراری رابطه با آمریکا هم بالا گرفته است.

 

سفر رییس‌جمهوری به نیویورک و گفت‌وگوی تلفنی با اوباما نقطه اوج ماجرا بود. به‌تازگی محمدرضا باهنر، نایب‌رییس مجلس در گفت‌وگویی با «خانه ملت» گفته تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و آمریکا خط‌ قرمز نیست. وی گفته بود: «مقام‌معظم‌رهبری هم فرمودند، من مخالفتی با مذاکره ندارم اما به آمریکا بی‌اعتمادم.»

 

با وجود تمام واقعیت‌های امروز کشور در عرصه سیاست داخلی اما همچنان دیده می‌شود که برخی گروه‌ها تلاش می‌کنند از همان روش قدیمی موسوم به گروه‌های فشار برای ابراز عقیده استفاده کنند و کم نیستند از این اتفاقات که در چند دهه اخیر افتاد‌ه‌اند.

 

همین چند وقت پیش گروه‌های خودسر با ورود رییس‌جمهوری به فرودگاه مهرآباد به ماشین وی حمله کردند و با شعار‌هایشان در مخالفت با دیپلماسی روحانی وی را بیرون فرودگاه بدرقه کردند. یا سال گذشته که در جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عده‌ای با پرتاب مهر و کفش به علی لاریجانی رییس مجلس حمله کردند.

 

پیش از آن هم این اتفاق برای سیدحسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و محمد خاتمی، رییس‌جمهوری اصلاحات افتاده بود. اما در هیچ‌کدام از موارد آب از آب تکان نخورد و کسی بابت رفتارش پاسخی نداد.

 

اما نکته دیگر این است که دایره حمله افراد خودسر و گروه‌های فشار تنها به افراد خلاصه نمی‌شود، حمله گروه‌های خودجوش به سفارت انگلیس در دو سال پیش در اعتراض به سیاست‌های این کشور در قبال ایران نمونه‌ای از این ماجراست که همین موضوع موجب شد تا انگلستان سفارت خود را در تهران تعطیل کند و به موجب آن تمام دیپلمات‌های ایرانی را از کشورش اخراج و آخر سر روابط خود را با ایران به حال تعلیق درآورد.

 

با نگاهی تاریخی به نحوه ظهور و بروز جریان موسوم به «گروه فشار» دیده می‌شود همواره این گروه‌ها با روشی مشخص و برنامه‌ریزی‌شده به وقایع و رخداد‌های سیاسی و اجتماعی واکنش‌هایی یکسان از خود نشان می‌دهند. اما نکته اینجاست که هیچ‌گاه با این افراد برخوردی جدی صورت نگرفته است.

 

شاید جدی‌ترین برخورد در طول این سال‌ها تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب از سوی مجلس نهم برای بررسی حوادث 22 بهمن سال گذشته باشد. بر اساس گزارش کمیسیون امنیت ملی افراد شناسایی و تحقیقات به‌طور کامل انجام گرفته است. بر اساس این گزارش برخی از این افراد از شاگردان آیت‌الله مصباح‌یزدی از دانش‌آموزان موسسه امام‌خمینی بودند. اما با اینکه چند ماهی است گزارش کمیته حقیقت‌یاب به قوه قضاییه و نهادهای بالادستی نظام ارسال شده است، همچنان خبری از پیگیری حقوقی آن وجود ندارد.


----------------------------------------------------


«سعید حيدري‌طيب» نماينده کرمانشاه در مجلس:
برخورد قضايي نباشد افراطيون گستاخ مي‌شوند
نظر شما درباره اتفاقاتي که در مراسم سخنراني آقاي هاشمي‌رفسنجاني در جريان سفر ايشان به کرمانشاه افتاد، چيست؟
اين حرمت‌شکني‌ها چندسالي است که باب شده است، ابتدا به آيت‌الله جوادي‌آملي و صافي‌گلپايگاني، بعد آقاي لاريجاني و روحاني و نهايتا به آقاي هاشمي اهانت کردند. اين‌قبيل کارها توسط گروه‌هاي افراطي انجام مي‌شود و بايد با آنان برخورد کنند. در کشور ما آزادي‌بيان وجود دارد اما اين آزادي نبايد ناقض قوانين و اخلاق باشد. آقاي هاشمي از ارکان انقلاب و سرباز ولايت هستند و پشت‌سر رهبري حرکت مي‌کنند، نبايد ايشان را مقابل ولايت قرار دهيم.


اشاره کرديد که در چندسال اخير اينگونه اقدامات بيشتر شده است، با اين افراد چگونه بايد برخورد شود؟
افرادي که دست به چنين اقداماتي مي‌زنند جزو گروه‌هاي راديکال و افراطي هستند. اقدام آنها عنوان مجرمانه دارد و خلاف قانون است بنابراین بايد مطابق قانون با آنها برخورد شود.


درمورد حمله به سخنراني آقاي لاريجاني رييس مجلس شاهد تشکيل پرونده براي اين موضوع بوديم اما هنوز شاهد تکرار اينگونه اقدامات هستيم، دليل آن را چه مي‌دانيد؟
به‌نظرم يکي از علل گستاخي اين افراد و گروه‌هاي افراطي، عدم‌برخورد قضايي جدي با آنان است.


مجلس درمورد اتفاقات اخير درباره آقاي هاشمي در کرمانشاه و آقاي روحاني در فرودگاه اقدامي خواهد کرد؟
در اينگونه موارد، حداکثر در مجلس گزارشي در کميسيون امنيت تهيه مي‌شود که نهايتا به قوه‌قضاييه ارجاع خواهد شد، بنابراین براي جلوگيري از تکرار اينگونه اقدامات، قوه‌قضاييه بايد با جديت برخورد کند. ما دو نوع جرم داريم؛ برخي جرايم نياز به شاکي خصوصي دارد اما جرايم عمومي نياز به شاکي خصوصي ندارد و دادستان مي‌تواند به‌عنوان مدعي‌العموم، خود وارد اين مساله شود و آن را پيگيري کند، اتفاقي که در سخنراني آقاي هاشمي يا براي آقاي روحاني در فرودگاه مهرآباد افتاد نيز مي‌تواند از اين طريق پيگيري شود و دادستان کرمانشاه مي‌تواند به‌عنوان مدعي‌العموم اين مساله را پيگيري کند./روزنامه شرق


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:, | 11:29 | نویسنده : هــــفـــتــــکـل ســـــــلام |