امسال نیز همانند سالهای دیگر پس از پایان تعطیلات نوروزی مسئولین بخش خصوصی به ویژه روسای اتحادیهها و تشکلهای تولیدی وصنعتی با اشاره به افزایش دستمزدها و نیز اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها از ضرورت افزایش قیمتها سخن گفتند و حتی در برخی موارد به صراحت اعلام کردند که چنانچه نرخ کالاهای تولیدیشان افزایش نیابد امکان تولید و سرپاماندن آن صنعت مقدور نخواهد بود.
سعید سلطانی رییس اتحادیه دامداران چندی پیش از ضرورت 20 درصدی افزایش نرخ شیر خام صحبت کرد و اعلام نمود اگر قیمت شیر خام به ازای هر کیلو 1560 تومان نشود؛ بسیاری از واحدهای تولیدی شیر در کشور در ورطه ورشکستگی قرار میگیرند.
وی اختصاص یارانه نقدی و پرداخت به موقع آن به دامداران را یکی از راهکارها برای جلوگیری از افزایش قیمت شیر خام دانست.
همچنین رضا باکری نیز دبیر انجمن صنایع لبنی از واریز اعتبار 300 میلیارد تومانی به حساب وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: قرار است از این اعتبار به إزای هر کیلوگرم شیر، 190 تومان به حساب دامداران واریز شود.
وی افزود: قرار شده 190 تومان علاوه بر قیمت شیر خام بر مبنای هزار و 110 تومان به حساب دامداران واریز شود تا قیمت شیر خام و به طبع آن نرخ شیر مصرف کننده افزایش نیابد.
از سویی دیگر رییس اتحادیه دامداران با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها گفت: نرخ شیر خام بایستی مجدداً پس از اجرای فاز دوم متناسب با افزایش هزینهها تغییر کند.
بر پایه این گزارش مسئله افزایش قیمت نان هم از جمله مباحثی است که موجب نگرانی مردم ظرف روزهای گذشته شده است. در همین ارتباط نظری مشاور اتحادیه نانوایان و رییس سابق اتحادیه از درخواست نانوایان برای افزایش قیمت نان در سال 93 خبر داد و گفت: در حالی که قیمت آرد برای تحویل به نانواییها و نیز نرخ حاملهای انرژی در حال افزایش است؛ به ما اجازه بالا بردن نرخ نان را نمیدهند
ما منتظریم با تصمیم گیری ستاد تنظیم بازار و هدفمندی یارانهها در خصوص نرخ نان قیمت این قوت قالب مردم متناسب با هزینههای تولید آن تغییر کند.
ملکوتیخواه رییس اداره بودجه، امور تولید و بازرگانی معاونت نظارت راهبردی رییس جمهور در خصوص تغییرات احتمالی نرخ نان گفت: تا کنون تصمیمی برای افزایش قیمت نان گرفته نشده و نرخ آن طبق برنامه و روال سال 92 است.
گفتنی است، در شرایطی هستیم که از یک طرف مسئولین با اظهار نظرهای متعدد و مکرر خود هر گونه احتمال افزایش نرخها به ویژه قیمت اقلام خوراکی را رد میکنند و از سوی دیگر بنا بر گفته تولید کنندگان و صنعت گران دولت با بالا بردن نرخ حاملهای انرژی، نهادههای دامی و کلیه عوامل تولید عملاً بستر را برای افزایش قیمتها فراهم میکنند.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.