كه ايران در اين دور از مذاكرات، پاسخ پيشنهادهاي خود در اجلاس مسكو را گرفت.
روز گذشته دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان و كاترين اشتون پس از دو روز مذاكره ايران و 1+5، هركدام در نشستي خبري، نتيجه و گفت وگوهاي ميان طرفين را تشريح كردند.
سعيد جليلي در جمع خبرنگاران با تشكر از دولت قزاقستان به دليل ميزباني مناسب، درباره نتيجه مذاكرات گفت: تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران 9 ماه پيش در مسكو طرح جامعي براي گفت وگوها ارائه كرد. اين طرح پنج محور براي همكاري داشت و اصول و اهداف گفت وگوها را تعيين كرده بود قرار شد اين طرح بررسي و به ما پاسخ داده شود. روز گذشته طرف مقابل در پاسخ به اين پيشنهاد ايران پيشنهاداتي را ارائه كرده كه اين پيشنهادات ناظر بر برخي پيشنهادهاي طرح پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران بود.
وي افزود: برخي نكاتي كه در اين پاسخ مطرح شده نسبت به آنچه در قبل مطرح مي شد واقع بينانه تر بود و سعي شده بود كه در برخي موارد به ديدگاه هاي ايران نزديك شود كه اين را مثبت تلقي مي كنيم؛ اگرچه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
16 و 17 فروردين دور بعدي مذاكرات
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان گفت: 1+5 پيشنهاد كرده است كه براي شش ماه آينده گام هاي ملموس اعتمادسازي متقابل برداشته شود و پيشنهادهايي نيز در اين زمينه ارائه شد.
جليلي در ادامه نشست خبري خود گفت: تاكيد جمهوري اسلامي ايران بر متوازن و هم زمان بودن گام ها بود.
وي ادامه داد: اين پيشنهادات نبايد نافي حقوق جمهوري اسلامي باشد. در اين مبنا قرار شد جلسه كارشناسي در تاريخ 28 اسفند در شهر اسلامبول برگزار شود و در تاريخ 16و 17 فروردين ماه جلسه سياسي ميان ايران با 1+5 مجددا در آلماتي برگزار شود. اين گفت وگوها را گامي مثبت مي دانيم كه مي تواند با رويكرد سازنده و برداشته شدن گام هاي متقابل تكميل شود.
جليلي در خصوص ادعاي برخي رسانه هاي غربي مبني بر توقف غني سازي 20درصدي از سوي ايران، گفت: يكي از بحث هايي كه مطرح شد اين است كه هر پيشنهادي كه مطرح مي شود چه براي شفاف سازي و چه براي اعتمادسازي، بايد بر مبناي پذيرفته شدن حقوق جمهوري اسلامي ايران، حقوق هسته اي جمهوري اسلامي از جمله حق غني سازي اورانيوم باشد.
وي ادامه داد: در پيشنهاداتي كه آنها ارائه كردند اين پيشنهادات واقع بينانه تر و منطقي تر به نظر مي رسيد من فكر مي كنم اين نشان مي دهد امروز بعد از اين همه فشارها آنها هستند كه به اين نتيجه رسيده اند كه رويكرد خود را تغيير دهند.
بحثي از تعطيلي فردو نشد
جليلي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اين كه غرب خواسته است غني سازي اورانيوم در ايران كاهش يابد و يا برخي از سايت هاي هسته اي بسته شوند نيز گفت: ما براي همكاري ها همان طور كه در مسكو مطرح كرديم ديدگاه هاي خود را گفته ايم آنها در نشست قزاقستان به پيشنهاد ما در مسكو نزديك تر شدند.
وي در ادامه نشست خبري اش در آلماتي افزود: ما غني سازي خود را بسته به نيازمان ادامه مي دهيم چه 5درصد و چه 20درصد، اما موضوع همكاري و در اين زمينه كه بررسي كنيم همكاري ها به چه صورت باشد، آنها امروز پس از 8 ماه به اين نتيجه رسيدند كه بايد گام هاي واقع بينانه تري را براي نزديك شدن به ايران تعريف كنند.
خبرنگاري پرسيد آيا اين امكان وجود دارد كه ايران سايت فردو را تعطيل كند، كه جليلي گفت: سايت فردو يك سايت قانوني و كاملا شناخته شده براي آژانس است. زير نظر آژانس كار مي كند. آژانس فعاليت هاي آن را بررسي مي كند و كاملا طبق ضوابط آژانس فعاليت هايش را انجام مي دهد و بسته شدن آن هيچ توجيهي ندارد. اين درخواست را آنها هم نداشتند.
وي درباره انجام گفت وگوهاي همزمان ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز گفت: آنچه كه در تعاملات ايران با آژانس وجود دارد اين است كه ايران به عنوان يك عضو ان پي تي و آژانس شايد فعال ترين و بيشترين همكاري ها را با آژانس داشته كه اين يك ادعاي صرف نيست و شواهد آن وجود دارد. ما در چارچوب ان پي تي و آژانس بيشترين همكاري ها را داشته ايم چون از رفتار خودمان مطمئن هستيم و مشكلي با شفاف سازي نداريم اما اگر اين همكاري ها بخواهد فراتر از اين بحث ها باشد طبيعتا ايران براي خود چارچوب هايي دارد.
جليلي در ادامه نشست خبري اش در آلماتي، اضافه كرد: همچنين پيشنهادهايي براي همكاري هاي متقابل در زمينه هاي اعتمادسازي و شفاف سازي و همكاري هاي متعارف هسته اي و همچنين همكاري هاي منطقه اي بيان كرديم. نكته مثبت آنها در هشت ماه گذشته كه موضوع را بررسي كردند اين بود كه يك گام به پيشنهادهاي ايران نزديك شدند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ادامه داد: آنها سعي كردند به پيشنهادهاي ايران نزديك شوند كه اين نگاه واقع بيانه است كه آن را مثبت تلقي مي كنيم.
وي توضيح داد: پيشنهادي كه ارائه داديم همان مجموعه پيشنهادات مسكو بود و اينكه چگونه مي شود اين پيشنهادات را اجرايي كرد. جديد بودن پيشنهادات ما اين بود كه درباره ساز و كار اجرايي شدن آنها هم پيشنهادهايي ارائه كرده ايم.
گفتني است بخش اول سخنان جليلي بيانيه مكتوب ايران بود كه از سوي وي قرائت شد.
اشتون: طرح ما براي اعتمادسازي است
همچنين كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا درباره مذاكرات آلماتي گفت: اميدواريم كه آنها (ايران) به طرح ما نگاه مثبت داشته باشند. ما به طور جمعي كار كرديم و به نمايندگي از سازمان ملل اين اقدامات را داشتيم تا به نتايج ملموسي برسيم. طرح ما براي اعتمادسازي است تا جلو رويم.
اشتون ادامه داد: به دنبال راه حلي هستيم كه براساس ان.پي .تي و شوراي امنيت و حكام پيش رويم. 1+5 طرحي اصلاح شده به طرف ايراني ارايه داده كه سازنده بوده است و نگراني هاي بين المللي را در آن انعكاس مي دهد. در اين طرح اصلاح شده پيشنهادات ايران نيز لحاظ شده است.
وي در پاسخ به اين كه پيشنهادات 1+5 به ايران چه بود؟ گفت: من نمي توانم درباره طرح سخن بگويم چون مي خواهيم اولا فرصت به ايران دهيم تا درباره طرح مطالعه كند و هم چنين كارشناسان بايد درباره آن بحث و بررسي داشته باشند و بهتر است بگذاريم اين فرآيند طي شود.
اشتون درباره اين مذاكرات با اشاره به نگاه مثبت طرف ايراني ابراز خرسندي كرد و افزود: اگر آقاي جليلي گفتند مثبت است اين خوب است. بايد ديد در قدم بعدي كارشناسان چطور كار مي كنند.
او در پاسخ به اين پرسش كه جليلي گفت در پيشنهاد 1+5 سخني از تعطيلي فردو نبود اظهار كرد: من درباره طرح وارد جزييات نمي شوم. در دو روز گذشته سعي كرديم طرحي را به طرف ايراني ارايه كنيم و مي خواهيم به آن ها فرصت دهيم كه به آن نگاه كنند.
گفتني است تاكنون سه دور مذاكره بين ايران و گروه 1+5 در ژنو و دو دور در استانبول، يك دور در بغداد و يك دور در مسكو برگزار شده است.
تيرماه 1387، مهر ماه 1388 و آذرماه 89 به ترتيب مذاكرات ژنو يك، دو و سه برگزار و استانبول در بهمن 1389 و همچنين 26 فروردين ماه 1391 ميزبان دور بعدي گفت وگوها بود. اين مذاكرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و 29 و 30 خرداد ماه سال جاري نيز در مسكو برگزار شد.
ديدار جليلي با وزير خارجه قزاقستان
همچنين نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت ملي پس از برگزاري دور دوم گفت وگوهاي ايران و 1+5 با يرلان ادريسوف، وزير امور خارجه قزاقستان ديدار و گفت وگو كرد.
جليلي با بيان وجود ظرفيت هاي اقتصادي فراوان ميان دو كشور به ويژه خطوط مواصلاتي كالا، فعال سازي و بهره برداري از اين ظرفيت ها را داراي اهميت راهبردي و موجب رشد اقتصادي در منطقه دانست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي بر گسترش روابط دو جانبه به ويژه در زمينه هاي اقتصادي و امنيتي تاكيد كرد.
همچنين در اين ديدار يرلان ادريسوف، وزير امور خارجه قزاقستان ضمن استقبال از پيشنهاد ايران براي انتخاب آلماتي به عنوان محل مذاكرات آينده، گسترش روابط اقتصادي دو كشور را مورد تاكيد قرار داد.
 

 


هديه به خوانندگان

رهبر معظم انقلاب: كساني كه در دوران دفاع مقدس سر از پا نشناخته و در صفوف دفاع مقدس شركت مي كردند منتظران حقيقي بودند.


نظرات شما عزیزان:

فروش ويژه
ساعت22:31---7 آبان 1392

آيا دوست داريد سيستم وبلاگ دهي داشته باشيد؟
پس به سايت ما بيايد و يک سيستم وبلاگ دهي با کمترين قيمت ممکن بخريد.
به 10 نفر اول دامنه ir رايگان هديه ميدهيم پس شما جز 10 نفر اول باشيد.
دو سيستم وبلاگ دهي براي فروش هست لطفا براي قيمت با ما در تماس باشيد.
http://shahhost.ir/blogfa


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : جمعه 11 اسفند 1391برچسب:, | 9:47 | نویسنده : هــــفـــتــــکـل ســـــــلام |